Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Tortillas ..:-)

0.0
Tortillas ..:-)

Potřebné ingredience

150g hl. mouky, 100g kukuricne hladke, 4 lzice rozpusteneho sadla, pul kavove lzicky soli, 200ml horke vody

Postup přípravy

Smichame mouky a sul v mise a pridame rozpustene sadlo a prilevame vrouci vodu. Idelani je na to nejaky stroj (pekarna, robot), nebo vykonny manzel s vareckou...:-)
Neni to slozite na pripravu, ani se pri tom clovek nenadela, ale voda je horka, takze stroj je idealni pomocnik, abychom se neoparili..
Testo je krasne vlasne a mekke. Rozdelime si testo na jednotlive kousky (ja jsem delala 10 stredne velkych tortil) a vyvalime na pomoucenem stole na tenoulinke placky.. Tloustka - co nejtensi, temer prusvitne. "Smazime" na rozpalene panvi bez tuku (!!!), jakmile jsou na strane hnede puchyrky, otocime, totez z druhe strany (puchyrky). Otacim rukou (je to rychle a nejlepsi).
Odkladam je na talir, priklopim poklickou (aby se trosku zaparily, nekdy je potiram lehce olejem), pred podavanim ohrivam v mikrovlnce pod freschfolii nebo sackem.
Podavam s nakrajenou zeleninou nadrobno (ledovy salat, okurka, paprika, rajce, redkvicka), osmazenymi kurecimi prsy (bud prirodnimi nebo jako rizek), ktera nakrajim na kousky a zalivkou ze zakysane smetany, tatarky a bileho jogurtu, soli a pepre (1:1:1).. Mnam!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mahony 21. 7. 2010, 20:59
Zdenko, díky za super recept. Placky byly perfektní, těsto bylo krásně vláčné, netrhalo se. Nevěřila bych, že to půjde tam jednoduše nasucho osmažit. Všem doporučuju. A navíc i celkem rychlé!!! (Y) :-) (Y)
alimama 27. 12. 2009, 13:46
Kuřecími prsy - hehe.. (H) A kde máte fotku, pani?
zdenallicka 3. 1. 2010, 8:22
@alimama Fotka néni, bo néni foťák... *-) :^)
Ilonáček 27. 12. 2009, 13:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie